Home Bota “Free Alvin”! Italia ndez kullën gjigante në Milano për të sjellë vogëlushin shqiptar në shtëpi

“Free Alvin”! Italia ndez kullën gjigante në Milano për të sjellë vogëlushin shqiptar në shtëpi

nga Albina Hoxhaj

Vogëlushi shqiptar, Alvin Berisha, i cili ndodhet i bllokuar në një kamp të Sirisë, ka shqetësuar jo vetëm shqiptarët, por edhe italianët. Ishte pikërisht emisioni investigativ italian “Le Iene”, që publikoi historinë e familjes së ndarë shqiptare, dhe që gjeti në kampin sirian vogëlushin Alvin, i cili me lot në sy kërkonte të largohej prej aty.

Historia bëri mjaft bujë edhe në Shqipëri, ndërsa është mjaft e vështirë sjellja e tij këtu, për shkak të luftës që ka nisur në Siri. Por, italianët vijojnë t’i kushtojnë vëmendje kësaj çështjeje, teksa së fundi Këshilli Rajonal i Lombardisë ka ndërmarrë një iniciativë në ndihmë të 11-vjeçarit.

Prej mbrëmjes së djeshme, 4 nëntor 2019, kulla Pirelli në Milano ka ndezur dritat dhe do të mbajë në fasadëne saj për dy ditë mbishkrimin “Free Alvin” (Lironi Alvinin).

Propozimi, i parashtruar nga drejtuesi i Forza Italia Gianluca Comazzi, gjeti konsensusin dhe miratimin unanim të Zyrës Presidenciale të Këshillit Rajonal të kryesuar nga Alessandro Fermi.

Nisma frymëzohet nga mocioni urgjent për rastin e Alvinit të vogël, të paraqitur nga këshilltarja Forza Italia Paola Romeo, më 22 tetor dhe u votua unanimisht nga Dhoma.

Dokumenti detyroi Këshillin Rajonal të Lombardisë të nxiste qeverinë kombëtare të krijojë kontakte diplomatike me qeverinë shqiptare për lirimin e 11-vjeçarit.

“Falënderoj Presidentin Fontana, Presidentin e Këshillit Fermi dhe drejtuesin Comazzi që ndërmorën një veprim të rëndësishëm që synon të sensibilizojë si Qeverinë shqiptare ashtu edhe Qeverinë Italiane për lirimin e Alvinit nga kampi Al-Hol në Siri.

Shpresoj që sa më shpejt të jetë e mundur të bëhen veprimet e dobishme për të arritur në një përfundim pozitiv për këtë histori të trishtueshme. Do ta ndjek historinë e Alvinit deri në fund dhe falënderoj gjithashtu redaksinë e emisionit televiziv “Le Iene” për mbështetjen e çmuar që na ka dhënë që në fillim. Shpresoj se “Alvin Free” të mund të bëhet realitet sa më shpejt të jetë e mundur”, deklaroi Paola Romeo.


Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!