Home Aktualitet “Agjentë të posaçëm për të hetuar mashtrimin me vizat”, Ambasada Amerikane bën njoftimin e rëndësishëm

“Agjentë të posaçëm për të hetuar mashtrimin me vizat”, Ambasada Amerikane bën njoftimin e rëndësishëm

nga Albina Hoxhaj

Ambasada amerikane në vendin tonë ka njoftuar së fundmi se çdo javë do të nënvizojë një nisma për të luftuar korrupsionin në Shqipëri. Në reagimin e ambasadës theksohet se nëpërmjet agjentëve dhe hetuesve të posaçëm, në bashkëpunim me Policia e Shtetit dhe prokurorët, po punohet për të gjurmuar dhe për të nxjerrë përpara drejtësisë kriminelët. 

Document Fraud is Corruption

🇦🇱️ | Qeveria e Shteteve të Bashkuara është e përkushtuar në luftën kundër korrupsionit dhe respektimin e sundimit të ligjit në mbarë botën. Lufta kundër korrupsionit është prioritet i punës së Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë. Çdo javë do të nënvizojmë një nismë që kemi ndërmarrë për të luftuar korrupsionin në Shqipëri. Këtë javë, mësoni se si Ambasada e Shteteve të Bashkuara, nëpërmjet agjentëve dhe hetuesve të posaçëm, në bashkëpunim me Policia e Shtetit dhe prokurorët, punon për të gjurmuar dhe shkurajuar mashtrimin me anë të dokumenteve dhe për të sjellë përpara drejtësisë kriminelët përgjegjës për prodhimin, përhapjen dhe blerjen e tyre. #ShqiperiaLuftonKorrupsionin #NdalKorrupsionit🇺🇸️ | The U.S. Government is committed to the fight against corruption and the respect for the rule of law all over the world. Fighting corruption is at the forefront of U.S. Embassy Tirana’s work in Albania. Each week we will highlight a different initiative that we have taken to combat corruption in Albania. This week learn how the U.S. Embassy in Tirana, through DSS special agents and investigators, partners with the Albanian State Police and prosecutors to detect and deter document fraud and bring to justice the criminal responsible for producing, distributing, and purchasing them. #AlbaniaFightsCorruption #StopCorruption

Posted by U.S. Embassy-Tirana on Monday, November 4, 2019

“Qeveria e Shteteve të Bashkuara është e përkushtuar në luftën kundër korrupsionit dhe respektimin e sundimit të ligjit në mbarë botën. Lufta kundër korrupsionit është prioritet i punës së Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë. Çdo javë do të nënvizojmë një nismë që kemi ndërmarrë për të luftuar korrupsionin në Shqipëri. Këtë javë, mësoni se si Ambasada e Shteteve të Bashkuara, nëpërmjet agjentëve dhe hetuesve të posaçëm, në bashkëpunim me Policia e Shtetit dhe prokurorët, punon për të gjurmuar dhe shkurajuar mashtrimin me anë të dokumenteve dhe për të sjellë përpara drejtësisë kriminelët përgjegjës për prodhimin, përhapjen dhe blerjen e tyre. #ShqiperiaLuftonKorrupsionin #NdalKorrupsionit

Pak ditë më parë u ngrit SPAK me 8 prokurorë që pritet të hetojnë ‘peshqit e mëdhenj’. Hetuesit janë: Altin Dumani,  Arben Kraja, Klodian Braho, Enkeleda Millonaj, Edvin Kondili, Ened Nakuçi, Elida Kaçkini, Behar Dibra.

Lajme te ngjashme