Home Aktualitet Keni në plan të bëni punime në shtëpi? Ja sa duhet të prisni për marrjen e lejes, çfarë duhet të dini

Keni në plan të bëni punime në shtëpi? Ja sa duhet të prisni për marrjen e lejes, çfarë duhet të dini

nga Editor

Të gjithë ata që duan të bëjnë punime në shtëpitë e tyre kryesisht private dhe që lidhen me ndërtim shkallësh, rrethime, struktura me materiale të lehta të çmontueshme apo ndryshime fasade do të duhet të presin deri në 20 ditë për të marrë miratimin nga autoritetet përkatëse.

Më herët ky afati ishte vetëm dhjetë ditë por një ndërhyrje e fundit e bërë ne rregulloren për zhvillimin e territorit sanksionon në nenin 24 një shtesë afati.

“Autoriteti përgjegjës vendos, brenda 10 ditëve pune nga data e dorëzimit të aplikimit për leje ndërtimi me procedurë të përshpejtuar, për rastet: a) e punimeve që kanë vëllim të kufizuar ndërtimi ose impakt të ulët në territor, si: i. shkallë; ii. rrethime; iii. struktura me materiale të lehta e të çmontueshme; iv. ndryshime fasade etj. b) kur aplikuesi paguan tarifë aplikimi të barabartë me dhjetëfishin e tarifës së parashikuar për leje ndërtimi” thuhej në rregulloren e vjetër.

Lajme te ngjashme