Home Kronike FBI zbulon tmerrin: Kirurgu vidhte testikuj nga pacientët gjatë operacionit

FBI zbulon tmerrin: Kirurgu vidhte testikuj nga pacientët gjatë operacionit

nga Editor

Një kirurg në Teksas, Jeremy Cornell, u arrestua për vjedhje testikulare nga dhjetëra pacientë ndërsa kryente operacione.

Cornell, 41 vjeç, punonte si urolog për spitalet në të gjithë Texasin për gati 13 vjet. Pas një hetimi tre-vjeçar, FBI ishte në gjendje të konstatonte se Cornell po merrte në mënyrë të paligjshme një testikul nga secili pacient gjatë kryerjes së operacioneve delikate te burrat që vuajnë nga sëmundje të lidhura me fshikëzën, uretrën ose veshkat.

Në mënyrë që të merrte testikujt, Cornell u thoshte infermierëve se ata mund të dilnin nga dhoma, ose t’i drejtonte ata në një detyrë imagjinare.

“Hetuesit besojnë se kirurgu po shiste organe dhe ishin shumë të befasuar kur gjetën dhjetëra testikuj në kavanoza gjatë një kontrolli në shtëpinë e Cornell”, tha zëdhënësi i FBI, Thomas Perry.

Në total, tetë kavanoza me 46 testikuj u gjetën në shtëpinë e Cornell, që do të thotë se ka të paktën 46 viktima. Mjeku u akuzua për 137 akuza, përfshirë sulmin, dëmtimin trupor, posedimin e sendeve të vjedhura dhe zotërimin e pahijshëm të pjesëve të trupit të njeriut. Si rezultat, Cornel është kërcënuar me një total prej 635 vjet burg, dhe FBI pret që numri i akuzave të dyfishohet në ditët e ardhshme.

Avokat i kirurgut Charles Hewitt kërkoi vlerësimin e një psikiatër për të përcaktuar nëse klienti i tij ishte i përshtatshëm për gjykim. Hewittt pretendon se prirja i pazakontë i Cornell është një shenjë e problemeve serioze mendore.

Lajme te ngjashme