Home Bota Demalia: Borxhi i Amerikës ka rritjen më të lartë që nga Lufta II Botërore

Demalia: Borxhi i Amerikës ka rritjen më të lartë që nga Lufta II Botërore

nga Editor

Presidenti Trump më rritjen më të madhe të borxhi ynë histori që pas WW-II

Borxhi i Amerikes ka rritjen më të larte qe gjatë Luftës II Boterore. Sot ka kapur shifrat 1 trillion dollar.

Që kur se Presidenti Trump ka ardhur në “Shtēpinë e Bardhë” borxhi është rritur afër 500 miliard dolla. Vetëm gjate vitit fundit ka kapur shifrat 209 miliard

Rritja ekonomike që trumpeton Presidenti Trump, është demagogji dhe e rritur artificialisht nepermjet borxhi dhe favoreve të klientelës së tij dhe bizneseve të Trump.

Sipas analistëve ekonomik nga muaji shkurt do të këtë reçension ekonomik I ngjashem më ate të vitit 2009 -2010.

Ketu fillon dhe pikjata politike e Presidentit Trum që përkon më fushatën e zgjedhjeve për 2021 por edhe me skandalet e tjera të tij si më Ukrainen dhe terheqjen e trupave nga Siria në kufirin më Turqine.

Lajme te ngjashme