Home Aktualitet Qytetet bregdetare në stinoret e reshjeve të shiut.

Qytetet bregdetare në stinoret e reshjeve të shiut.

nga Editor

NGA DENIS HIDRI

Gjëndja e qyteteve, në çdo stinë, behët lajm për gjëndje alarmante.

Në muajt e temperaturave të larta klimaterike, situatat nga zjarret, të qëllishme apo jo, në këto 28.748 km2, nuk administrohen as nga ndihmat e vëndeve europiane, në mënyrat e tyre vullnetare dhe humane.

Grupi i G-7-ës, ka dekada që mban samite për Ngrohjen Globale dhe ndryshimet klimaterike.

Ndërsa, në vëndin tonë, pas udhëheqjes së liderit të Rilindjes, në ditën e dytë të shiut me ml të larta të reshjeve, përmbytja është gjithmonë prezent.

Arsyeja: Lungomare.

Lajme te ngjashme