Home Aktualitet Si gënjen Rama në Kuvend?

Si gënjen Rama në Kuvend?

nga Editor

NGA VEHAP KOLA

Tha se çmimi i naftës në vitin 2013 ishte 186 lek/litër dhe sot është 179.

Por nuk tha se në vitin 2013 nafta shitej në bursë 93 lek/litër dhe sot shitet 58 lek/litër.

Pra, në 2013 shqiptarët paguanin naftën me 2-fishin e çmimit të bursës.

Në 2021 paguajnë plot 3-fishin e çmimit të bursës.

Në të dyja rastet, diferenca ndërmjet çmimit në bursë dhe çmimit në tregun tonë është haraçi i taksave dhe monopoleve të naftës:

në 2013 ky haraç ishte 93 lek, sa 100% e çmimit;

në vitin 2021, haraçi është 121 lek, sa 200% e çmimit në bursë.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!