Home Aktualitet Shpërthen sërish Braçe: Në Shqipëri po vendosin ‘kartelet’, prisni tani kur të rrisin çmimin e ujit

Shpërthen sërish Braçe: Në Shqipëri po vendosin ‘kartelet’, prisni tani kur të rrisin çmimin e ujit

nga Editor

Ish-zëvendëskryeministri Erion Braçe reagon rëndë për paralajmërimin e bërë nga kryeministri Edi Rama për rritjen e energjisë.

Braçe nëpërmjet një statusi në ‘Facebook’ shprehet se shumë shpejt do të rrisë edhe ujin e ambalazhuar..

STATUSIDO RRITET DHE CMIMI I UJIT TE AMBALAZHUAR, DO TA SHIHNI!Kete #NJOFTIM ja degjova prej TV-se, nje sekretari shoqate;CMIMET PO RRITEN KESHTU:Del kryetari apo sekretari i shoqates prodhuese e tregetuese dhe njofton vendimin e tyre per te rritur cmimin e produktit.SHOQATAT PO SILLEN SI KARTEL;Anetaret e tyre-operatore ekonomike, bashkerendojne sjelljen, caktojne cmimet ne rritje, secili e njeh vetes e te tjereve pjeset e tregut, i ruajne ato dhe me cmimet e caktuara ne rritje, ruajne gjithashtu dhe pjesen e paprekur te fitimeve.Ne fillim, ne mars ishte karteli i PLEHRAVE KIMIKE qe njoftoi rritjen e cmimeve-tani i ka dyfishuar, pastaj ai i hidrokarbureve, pastaj akoma ai i importit, prodhimit te miellit e tregetimit te tij, e ndoqi shoqata e prodhuesve te bukes, fill pas tyre beri njoftimin e saj shoqata e bareve e restoranteve qe do rriste cmimin e kafese ne filxhan, ne rradhe eshte shoqata e prodhuesve qe ka produkt edhe ujin e ambalazhuar!TREGJET PO DEFORMOHEN KESHTU;NUK KA KONKURRENCE, THJESHTE I PRANOJNE PJESEN DHE FITIMET NJERI TJETRIT DHE CAKTOJNE E NJOFTOJNE CMIMET!Praktikisht ne kemi EKONOMI TREGU, por cmimet ne te i caktojne dy, tre, kater, pese kompani, me keq nje shoqate per treg, te gjitha per ekonomine.Dem me te madh nuk ka!MBI QYTETARET NATYRISHT!

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!