Home Aktualitet Kreu i Grupit Parlamentar Alfred Rushaj: Përfundimisht komisionet e përhershme do të zhvillohen me prezencë fizike. Tre komisionet hetimore do të kalojnë në seancë më 14 tetor për diskutim dhe miratim.
 

Kreu i Grupit Parlamentar Alfred Rushaj: Përfundimisht komisionet e përhershme do të zhvillohen me prezencë fizike. Tre komisionet hetimore do të kalojnë në seancë më 14 tetor për diskutim dhe miratim.
 

nga Editor

Kreu i Grupit Parlamentar Alfred Rushaj: Përfundimisht komisionet e përhershme do të zhvillohen me prezencë fizike. Tre komisionet hetimore do të kalojnë në seancë më 14 tetor për diskutim dhe miratim.
 
 
DEKLARATË E PARTISË DEMOKRATIKE, KRYETARI I GRUPIT PARLAMENTAR, ALFRED RUSHAJ
 
 
Vendimi që u mor sot në Konferencën e Kryetarëve kishte të bënte me kthimin e ligjshmërisë për sa i përket komisioneve të përhershme parlamentare.
 
Pas kërkesave tona, pas përpjekjeve tona për të vendosur ligjshmërinë në lidhje me punën që opozita duhet të bëjë në komisionet parlamentare, sot u ra dakord përfundimisht, formalisht që komisionet e përhershme parlamentare të bëhen ashtu siç rregullorja e parashikon me prezencë fizike, natyrisht duke respektuar çdo lloj rregulli dhe protokolli të sigurisë për sa i përket masave anticovid.
 
Po kështu u diskutua dhe ra dakord që të tre komisionet hetimore që opozita ka paraqitur në Kuvend të kalojnë në seancën e datës 14 tetor për diskutim  dhe miratim.
 
Ne paraqitëm kërkesën tonë në përputhje me ligjin, në përputhje me Kushtetutën dhe pa dyshim i bëmë të qartë deputetëve të Partisë Socialiste që e drejta e opozitës për të ngritur Komisionet Hetimore, e drejta e opozitës për të caktuar objektin e hetimit është e patjetërsueshme dhe ne do ta respektojmë.
 
Pyetje: A e pranoi Partia Socialiste objektin e hetimit për të tre komisionet?
 
Alfred Rushaj: Nuk kishte diskutime në lidhje me kufizimin e objektit hetimor të ndonjë prej komisioneve. Ajo çfarë u ra dakord është në seancën e mbledhjes së datës 14 tetor këto komisione të kalojnë në seancë plenare.
 
Pa dyshim ne nuk tërhiqemi nga ajo çfarë Kushtetuta apo jurisprudenca e Gjykatës Kushtetuese kanë vendosur në lidhje me objektin e komisioneve hetimore.
 
Pyetje: Janë rritur të gjitha Çmimet e produkteve të shportës, opozita propozon plan me shtatë pika, a nuk mendoni se duhet t’i thërrisni njerëzit në protestë. Nuk ka arsye?
 
Alfred Rushaj: Patjetër që do të flasim edhe për këtë. 

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!