Home Aktualitet Gjithmonë paguhet për pasojat…

Gjithmonë paguhet për pasojat…

nga Editor

Nga Denis Hidri kandidati per deputet

Ballkani Perendimor, në prishjen e sistemeve socialiste, dhe me hyrjen e trendit të sistemit kapitalist, u realizua ‘e drejta’ për katër liritë e lëvizjes.

Dhe, në këtë ‘të drejtë’ të lëvizjes, u intestifikua edhe trafiku i paligjshëm, të klandestinëve, mallrave dhe substancave narkotike.
Nga pozita gjeografike, Shqipëria, u bë nyje e trafiqeve, toksore, detare, edhe pse jo, edhe ajrore.

Në administrim ‘shtetror’ të ngritjes së infrastrukturës të kësaj veprimtarie ku gjenerohen miliona euro dhe dollarë, shifra, që buxhetin vjetor, që realisht e konkurojnë.

Sot, Ministri i Brëndshëm inaguroi ‘policin inteligjent’ në respektimin e qsrkullimit rrugor.
Potencoi: nuk ka më mik, masa administrative e shkeljes do i’u vijë në vënd-banim.
Kujtojmë që, paraardhësit e tyre, të afërmit edhe automjetet zyrtare në përdorim të tyre, u bënë subjekte dhe objekte hetimesh.
Hetimet vazhdojnë.

Sot, sërish, qeveria e Mbretërisë së Bashkuar, vendosi që emigrantet që ndalohen, në tentative të kalimit të paligjshëm të Kanalit të Le Manshit me mjete ujore, të dërgohen në Shqipëri, arsye ende e pa ditur, indicie ka.

Ku, në Shqipëri, çmimet e shportës rriten.
Ku rendi edhe qetësia publike, edhe për vetë titullaret e institucioneve, nuk është e besueshme.
Ku nenet kushtetuese ndryshohen, edhe kur kërkohet në mënyrë eksplicide shumica e cilësuar, atëherë: gjithmonë për pasojat paguhet…

Kreu i pushtetit ekzekutiv, pranon çfarë do lloj ‘page’ që mbarëvajtja e vizionit të tij për Shqipërinë europiane të vazhdoi.

Pasojat i kemi Ne.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!