Home Aktualitet Fondet e BE-së, Shqipëria mbetet jashtë, përfitojnë Serbia dhe Maqedonia e Veriut

Fondet e BE-së, Shqipëria mbetet jashtë, përfitojnë Serbia dhe Maqedonia e Veriut

nga Editor

Gjatë vizitës në Ballkanin Perëndimor, Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen mori pjesë në ceremoninë e fillimit të punimeve për modernizimin dhe rehabilitimin e hekurudhës në kuadër të projektit Koridori I X. Por nga ky investim strategjik përfitojnë 5 vende, ndërsa ajo që vihet re është se Shqipëria dhe Kosova, dy vende të Ballkanit Perëndimor nuk përfitojnë.

Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen gjatë vizitës së saj në vendet e Ballkanit Perëndimor, përveç përcjelljes së mesazheve politike, mori pjesë në ceremoninë që shënonte fillimin e punimeve për modernizimin dhe rehabilitimin e hekurudhës në kuadër të projektit Korridori i X. Kjo ceremoni u zhvillua në Nish, në qytetin e dytë më të madh të Serbisë.

Vetë Komisioni Europian ka konfirmuar se nga ky investim strategjik, përfitojnë Serbia, Kroacia, Hungaria, Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut teksa njoftimin e ilustron me një foto të Presidentes së Komisionit Ursula Vond der Leyen me Presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiç.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!