Home Aktualitet Lojë kufijsh…

Lojë kufijsh…

nga Editor

NGA DENIS HIDRI

Demarkacioni në Ballkan, edhe në vëndet e tjera europiane, behët me emërtime gjuhësore (emërtime lumenjsh, burimesh, mullinjsh, luginash, krojesh, ndodhirash), ndërsa në Afrikë me vizore (meridiane dhe paralele ekuatoriale), edhe në disa shtete të ShBA-ve, duke qënë të tyret, i ndajnë si të duan vetë.

Sonte, Kryeministri jonë, i mandatuar, flet për Ballakanin e hapur, ku harron se trau u djeg njëherë, u shemb, u prish, u rrënua.
Por me forcën ekzekutive të tij, e rivendosi, ashtu si Rilindja qeverisëse në keto 8 e kusur vite.

Nganjëherë, me aftësitë e tij aktruese edhe vokaliste i sjell situatat në mënyrë artistike, pa përmendur telajot piktoreske, pasionin e tij.

Por, kufijtë janë të shenjtë.
Janë vijëzuar me kapilarët e gjakut të dëshmorëve të rënë.

Ehhh, në episodin e fundit të asaj gjakderdhje, ai rezultonte rezident në Francë.

Sot, pretendon se Shqipëria është e tija.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!