Home Aktualitet Pandemia

Pandemia

nga Editor

Nga Denis Hidri

Në fund vitin e vitit 2019, qarkulloi një virus.
Tezat ishin të panumërta, se si ai virus u shpërnda.
Luftë klasash, apo lloj i ri lufte ndërmjet supërfuqive.
Ndodhi çfarë ndodhi, ai virus ‘pushtoi’ globin.
Edhe pse, globi ‘ndaloi’ së qarkulluari në vitin 2020, u quajt Covid 19.
Sa edhe në deri në ditët e sotshme, vazhdojnë variantet e tij, ndoshta do vejnë deri te varianti Zeta.

Por, si kjo situatë u administrua nga udhëheqësi ynë?!
Kujtojmë mesin e muajit Mars të vitit 2020, kur nga objektet i tij të banimit, në deklarata të drejtpërdrjeta pohonte se:
Nqs nuk do isha unë ndërmarrësi i situatës, do vdisnin mbi 8 mijë persona në ditë.
Nga matematika, i ngjan edhe dikuj.

Por, administrimi i situatës pandemike, që atëherë u pa qartë, tani më të theksuara janë pasojat.
Kur, mbi 17 % të bisneseve bënë shpalljen e falimentit, biznese të tjera mbeten të prapambetur në pagesën e pagave të punëmmarrësve.
Disa biznese, duke kujtuar mënyrën e themelimit, dhanë aq sa mundën, punëmarrësve të tyre.

Administrimi i kësaj situate, ishte i qartë, sa që:
Ministër i Rindërtimit të tërmetit të 26 Nentorit, sot është ëmëruar edhe dekretuar Zv/Kryeministër.
Dhe, Ministria e Shëndetësisë në atë kohë, vazhdon detyrën edhe në këtë kohë.

Shqipëria, nuk është e disa personave, por e shqipëtarëve.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!