Home Aktualitet Duhet të rrish me të fortin e lagjes që të të duket vetja i fortë.

Duhet të rrish me të fortin e lagjes që të të duket vetja i fortë.

nga Editor

NGA DENIS HIDRI

Në mënyre analoge, ashtu edhe Kryeministri ynë i mandatuar po vepron.
Duke marr shkas Presidentin Woodrow Wilson, me 14 pikat e tij, për parimet e vetëvendosjeve të kombeve, pavarsinë e tyre, se Shtetet e Bashkuara të Amerikës, nuk kanë komb, por dy pikat kryesore të demokracisë, rendin kushtetues (ligjor), dhe rëndin edhe qetësinë publike.

Kështu që, këto dy parimet fundamentale të demokracisë, këtu nuk kanë vlerë, ndoshta mund të kenë kupon tatimor apo masa administrative financiare.

Karakteri i njeriut, formohet në moshën e adoleshencës, prandaj edhe mund të quhet edhe mosha më e brishtë për njeriun (pubertum).

Brezi i moshave, edhe ka nostalgji për kohën e atyre viteve.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk kanë komb.

Por, thënia e tij, pas incidentit të rastit: kalo nga lagjia ime, se do e shohësh, është e rikujtuar.
Por, tani ndryshon situata.
Në delirin e madhështisë vetjake, ekzekutive, financiare, kolektive, Shqipëria ka komb, të vërtetuar nga albanolog kombëtar edhe të huaj.

Maje men ça kom me t’bo po kalove te lagjia ime.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!