Home Aktualitet Lënia në harresë e minatorëve…

Lënia në harresë e minatorëve…

nga Editor

NGA DENIS HIDRI

Vetëm në rastet kur ndodhin fatkeqësit minatorët, dikush revoltohet edhe diskuton për rastin.
A thua se puna e tyre është njëherë në vit, edhe ditët e tjera kjo veprimtari pushon së punuari.
Ku sindikatat e tyre nuk kanë forcë të ngrejnë zërin për të drejtat e tyre edhe jo më të realizojnë ato të drejta.
Ku institucionet mbikqyrëse të atyre kompanive vepruese në nxjerrjen e mineraleve nëntoksore, as për situatën më kritike, për sigurimin e jetëve të minatorëve, nuk vepron për asnjë masë të ndërmarr.

Lidhja shkak-pasojë, ekziston vetëm në teori.

Rasti i orëve të vonave të natës së kaluar e tregon qartazi këtë situatë.
Ku një person i bllokuar për 6 ditë dhe 6 netë, në galeritë e nëndheshme nuk u arrit të nxirrej më herët, se natës së mbrëmshme.

Dikush duhet të rebelohet që diçka të përmirësohet.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!