Home Aktualitet Që nga Prilli 2017, pas një riorganizimi, 50% e ministrave të kabinetit janë gra.

Që nga Prilli 2017, pas një riorganizimi, 50% e ministrave të kabinetit janë gra.

nga Editor

Nga Denis Hidri

Që nga Prilli 2017, pas një riorganizimi, 50% e ministrave të kabinetit janë gra. Kuvendi i Shqipërisë duhet të japë miratimin përfundimtar të përbërjes së kabinetit. Kabineti është përgjegjës për zbatimin e politikave të jashtme dhe të brendshme. Drejton dhe kontrollon veprimtaritë e ministrive dhe organeve të tjera shtetërore.

Dekretimi i qeverisë se sotshme, ndryshon përbërjen gjinore të kabinetit qeverisës, duke e çuar në 75 % të ministrive në emërime të gjinisë femërore.

Duhet me patjetër vëndi i parë në gjithë veprimtaritë politike edhe udhëheqëse të Kryeministrit tonë, që të lëmë pas edhe vëndet skandinave, në përberjet me më shumë femra në kabinetet qeverisëse.

Nuk jam kundra në mënyrë radikale, se femra forcë e madhe.

Por, idetë edhe veprimtaria e Tij, aftësitë profesionale dhe menaxhuese, vullneti profesional edhe pasionant në kosha basketi dhe telajo në formate A 4-a, nuk mund të lihen anash.
Aq sa mos të rënditet i dyti në idetë globaliste, aq sa të arrij edhe vëndin e parë, të liderit botëror.

I urojmë të qeverisë më shumë praktikë, edhe pse përdorimi i automjeteve të administratës nga familjarët dhe për familjarët, si edhe mungesa nga udhëtimet brënda edhe jashtë vëndit për pushime do monitorohen aq sa, për herën e parë arsyetohet, për të dytën herë, largohet.

Ndoshta kjo qeveri do jetë e suksesshme, se gratë i’a kanë frikën.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!