Home Aktualitet Vazhdon denoncimi mbi traumatizimin e Infermierëve në Spitalin Universitar te Traumës

Vazhdon denoncimi mbi traumatizimin e Infermierëve në Spitalin Universitar te Traumës

nga Editor

Tronditen personeli Infermieror i Spitalit te Trames.
Populli ka nje shprehje te bukur ”Sic e nise e bitise” E ke nisur jo mire Arben qe ne fillim dhe ashtu do te shkoje deri ne fund.
Pikerisht me drejtuesin e Spitalit te Trames dua te komunikoj,pasi ka tre jave qe sjelljet dhe veprimet e tij ne ne lidhje me shkarkimin,pezullimin,ngrije shkrijet e 15 Kryeinfermierve te ketij spitali,kane sjell nje pakenaqesi dhe nje panik ne radhet e Infermierve te keti Institucioni shendetsore te rendesishem ne vend.
Duke mos e llogaritur javen qe ti Arben more leje,duhet verifikuar ne listat e pageses do futesh leje apo do e pguash veten me kohe te plote qe ndoshta u qetsove pak, te gjithe pjesa tjeter e Bluzave te bardha kane qene dhe jane te trembur dhe traumatizuar,pasi sic e pohojne disa te gjore nder radhet e tyre,ti ishe shume hakemarres ne natyren tende.
Beni,javen e pushimit e more ngaqe ishe i shqetsuar dhe do qetsoheshe,apo nga qe nuk doje perplasje me personelin dhe urdherove dy zevendesat e tu te benin ndryshimet? Ti nje dite do ikesh more Beni nga drejtues i Spitalin dhe te gjitha do te dalin ne shesh nje dite,apo mendon se je i pazevendesueshem?? Beni ,me cilen force,apo ligj pezullon 15 kryeinfermiere ne te njeten kohe? Te gjithe kishin bere gabime? Kishin shkelur rregullat? Apo tentuan te kundershojen urdherin tend qesharak,dhe ti u hakmorre mbi ta?
Beni dua te te them, se qafte edhe nje kafe apo nje gote uje nuk mund ta pij nje njeri i cili ndjehet nen preson,e jo me nje njeri qe ka jeten e te tjereve ne dore, aq me shume nje infermier,si mund te shpetoje jete kur ata ndjehen te persekutuar nga perndjekjet qe iu behen cdo dite nepermjet kamerave te shtetit,por qe ato keqeperdoren nga indivite besniket e tu.
Beni te kisha kerkua .paster hapur publikisht,vendos Kryeinfermire te shkolluar dhe jo me kurese dhe te diplomuar ne disa Universitete fantazma e bere apo Jo? Mos e ler per ata qe do te zevendesojne ty,pasi ata qe do te zevendesojne ty ,do te merren me problematika te cilat as ndermend nuk te bien Ty,deh te gjithe servilev te tu?
Qytetar,ne Spitalin e Traumes ka pasur disa levizje Kryeinfermieresh,te cilet jo te gjithe e kan merituar ate detyre? Shakrkimi,pezillimi,ngrirja shkrirja e te gjitheve njekohesisht perben nje skadal te vertet. Personeli Infermieror i spitalit te Traumes eshte i traumatizuar dhe te gjithe ruhen nga njeri tjetri pasi fryma e rrilindasve ne drejtim ka sjell nje deformim te sistemit te punesBeni sic e kam per zemer Une ta therras apo Arbeni sic e ka emrin e gjate,drejtori i momentin i Traumes,mendon se Spitali eshte prone e tija,ose te pakten keshtu sillet dhe vepron? Personeli Infermieror duhet te ngrihet ne nivelin e duhur pasi ,puna aty eshte shume e veshtire dhe ne cdo moment ka te beje dretperdrejt me jeten e qytetarve.
Shpresojme qe te emeruarit e rinje si Kryeinfermier do te mbajne qendrim dinjetoz,dhe nuk do te bejen ne koken e tyre sic benin disa koleg para se te shkarkoheshin.
Une e dua profesinin e Infermierit pasi kam 30 vite pune,ne kete profesion si dhe kam bere te gjithe vitet e shkolles ne auditoret e shtetit shqiptar.
Beno disa ndryshime i ka bere me vones,duhet ti kishte bere me pare. Beni duhet te diej se ne Spitalin e tij ka shume shkelje dhe te meta,qe qytetaret i vene re cdo dite.
Personeli duhet te lejohet te kryej pune e tij,ne qetsi dhe ne baze te rregullave te cilat jane te protokolluara,megjithese aty ka shume probleme,te cilat do te evidentohen me kalimin e kohes.
Infermier Frrok Bardhi

Lajme te ngjashme